Agricultura

Suprafata agricola ocupa 4633 ha, respectiv 91.5% din totalul teritoriului administrativ. Folosinta dominanta a terenului agricol o constituie arabilul. Din punct de vedere al suprafetelor cultivate se constata cresterea celor cu porumb si floarea soarelui si renuntarea la sfecla de zahar. Suprafetele cu grau si secara s-au redus si ele.
Suprafetele ocupate cu cartofi s-au diminuat, iar cele cu legume sunt in general mici si oscileaza de la an la an.
Dimensiunile mici ale exploatatiilor agricole determinate de gradul mare de faramitare a terenului dupa anul 1990 nu permite aplicarea unei tehnologii corespunzatoare plantelor de cultura.
Lipsa cerealelor a dus la scaderea puternica a pretului de cumparare pe kilogram de carne in viu la porci si vite, o problema foarte mare pentru familiile unde principala sursa de venit o constituie vanzarea produselor agricole si de animale din gospodarie.
Evolutia septelului este descendenta la cele 4 componente:

  • bovine,
  • ovine,
  • porcine,
  • pasari.
Category: Dezvoltare
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>